In Memoriam Dirk Jan Warnaar  (17 februari 1955 – 31 januari 2018)

foto: marco hamoen

Dirk Jan stond, samen met zijn vrouw Marianne en hun jarenlange betrokkenheid bij hulpprojecten in Oost Europa, aan de wieg van Local Care.

We zijn verdrietig om zijn heengaan, maar we zullen ons blijven inzetten voor ‘lokale hulp’ aan onze medemensen

Nadat bekend werd dat Dirk Jan ziek was en niet meer beter zou worden is er door Maaike Warnaar-Schuitmaker een website geopend waarop herinneringen aan Dirk Jan kunnen worden gedeeld. “In wat ons van hem bijblijft, blijft hij bij ons”. Via onderstaande link opent deze website.
Herinneringen aan Dirk Jan

In Memoriam Hans Schröter (8 mei 1945 – 8 mei 2012)

Tot onze grote schrik en diep verdriet is op 8 mei 2012 overleden onze vriend en Local Care vertegenwoordiger in Kherson – Oekraïne, Hans Schröter.
Dirk Jan en Marianne vlogen naar Kherson om bij de begrafenis aanwezig te zijn.

In aanwezigheid van afgevaardigden van o.a. de Dovenschool, het Jeugdorkest en het Pioniershuis sprak Dirk Jan de volgende woorden tijdens de afscheidsdienst die werd geleid door de vriend van Hans en de onvermoeibare werker in de wijngaard van God: Pastor Anastasii.

“Lieve Tanya, familie en vrienden van Hans. Als lid van het bestuur van de Stichting Local Care en als vriend van Hans ben ik blij dat ik op dit verdrietige moment even de gelegenheid heb om iets te zeggen.
Ik ontmoette Hans voor het eerst eind jaren tachtig en hij schonk mij mijn eerste computer. Later, in een zakelijk wat moeilijke periode in mijn leven, liet Hans zien wat vriendschap betekende. Hij bood mij een baan in zijn bedrijf en gaf me de tijd en gelegenheid om mijn kennis over computers uit te breiden; speciaal met het werken op het gebied van muziek en video. Na het failliet gaan van zijn onderneming en de scheiding van zijn vrouw had hij het onvoorstelbare geluk Tanya tegen te komen.
En ondanks de soms moeilijke omstandigheden werden zij een innig en gelukkig stel. Ik denk dat u het allen met me eens bent als ik zeg : “Tanya, dank je wel voor al je steun en liefde die je deze bijzondere man hebt gegeven”. In Oekraïne werden Hans en Tanya de vertegenwoordigers van Local Care. Hiermee toonde Hans de mensen zijn grote hart en zijn liefde en betrokkenheid bij mensen in nood.
Hans had zijn eigen, speciale humor. Maakte grapjes op zijn eigen manier. Ik kan me een concert in Nederland herinneren waar Hans de presentator was. Het doel van die avond was het bij elkaar krijgen van genoeg geld om voor kinderen in een kindertehuis in Roemenië nieuwe joggingpakjes te kopen. Mijn vrouw Marianne was daarbij betrokken en Hans vroeg haar : “Wat kost nou één zo’n pak?” waarop Marianne zei : “Dat ligt aan de maat” en Hans ogenblikkelijk reageerde met : ” Mijn maat ! “. Het publiek lag dubbel en de avond bracht veel geld op.
Dank je wel, lieve vriend, voor alles wat je gedaan hebt, voor mij, voor ons, voor de mensen in Oost -Europa, voor Tanya, voor het Dixieland Jeugdorkest en ga zo maar door.
En ja, natuurlijk maakte ook jij fouten en soms verkeerde keuzes, maar boven alles wil ik je aan je blijven denken als de man met het grote hart, groter nog dan hijzelf. Dat we elkaar in de hemel weer mogen ontmoeten”.